Feliç dimarts, amics i amigues!
Si us ve de gust, avui mengem junts Esqueixada de bacallà. Per què?
Doncs perquè és un plat d’elaboració fàcil i molt saludable. Conté verdures, necessàries si volem mantenir una alimentació equilibrada, i proteïna procedent del peix.
A nosaltres ens agrada molt cuinar amb bacallà, i és per això que mai falta en els nostres menús. Tant a La Cuina Sana com a La Cuineta o La Cuina Brases, un cop a la setmana, cuinem el bacallà de diferents formes (a la llauna, a la portuguesa, a la poma, etc.).
Veieu com és molt versàtil?
Ingredients
- Filet de bacallà
- Tomàquet madur
- Ceba morada
- Pebrot vermell
- Pebrot verd
- Oliva negra en làmina
- Pebre negra molguda
- Oli
- Sal
Preparació
- Ratllem el tomàquet i el colem per escòrrer l’aigua.
- Amanim el tomàquet amb pebre negra, l’oli i la sal.
- Desmiguem el bacallà i l’amanim amb l’oli.
- Afegim el tomàquet ratllat per sobre.
- Tallem la ceba en juliana* i l’afegim a la mescla.
- Talllem el pebrot i l’afegim.
- Barregem i afegim les olives.
*Juliana: El tall juliana consisteix en tallar l’aliment, generalment les verdures, en tires fines.