RECEPTA #2: Esqueixada de bacallà

By març 17, 2020Recepta

Feliç dimarts, amics i amigues!

Si us ve de gust, avui mengem junts Esqueixada de bacallà. Per què?

Doncs perquè és un plat d’elaboració fàcil i molt saludable. Conté verdures, necessàries si volem mantenir una alimentació equilibrada, i proteïna procedent del peix.

A nosaltres ens agrada molt cuinar amb bacallà, i és per això que mai falta en els nostres menús. Tant a La Cuina Sana com a La Cuineta o La Cuina Brases, un cop a la setmana, cuinem el bacallà de diferents formes (a la llauna, a la portuguesa, a la poma, etc.).

Veieu com és molt versàtil?

Ingredients

  • Filet de bacallà
  • Tomàquet madur
  • Ceba morada
  • Pebrot vermell
  • Pebrot verd
  • Oliva negra en làmina
  • Pebre negra molguda
  • Oli
  • Sal

Preparació

  1. Ratllem el tomàquet i el colem per escòrrer l’aigua.
  2. Amanim el tomàquet amb pebre negra, l’oli i la sal.
  3. Desmiguem el bacallà i l’amanim amb l’oli.
  4. Afegim el tomàquet ratllat per sobre.
  5. Tallem la ceba en juliana* i l’afegim a la mescla.
  6. Talllem el pebrot i l’afegim.
  7. Barregem i afegim les olives.

 

*Juliana: El tall juliana consisteix en tallar l’aliment, generalment les verdures, en tires fines.